Predstavljeni projekti nevladinih organizacija

 Nevladine organizacije koje su na prošlogodišnjem konkursu Sekretarijata za zaštitu životne sredine dobile finansijsku podršku Grada Beograda predstavile su juče u Starom dvoru svoje projekte. Sredstva u ukupnom iznosu od 6,5 miliona dinara dobile su 32 organizacije, koje na području Beograda realizuju ekološke akcije. CeGraD je dobio sredstva za realizaciju projekta "Pluća mog grada". – Zaštita životne sredine jedan je od naših prioriteta, što se može videti i po Strategiji razvoja grada Beograda, gde se princip održivog razvoja pominje već u prvom poglavlju. Nama je ekonomski razvoj neophodan, ali se on ne sme dešavati na uštrb životne okoline. Država se mora brinuti o ekologiji, ali joj je u tom poslu neophodna podrška nevladinih organizacija i zbog toga smatram da su ovakvi konkursi Sekretarijata za zaštitu životne sredine veoma korisni – rekao je Zoran Alimpić, v.d. gradonačelnika Beograda.

Branislav Božović, sekretar za zaštitu životne sredine, rekao je da je veoma zadovoljan odzivom nevladinih organizacija na konkurs i najavio da će javni poziv za nove projekte biti raspisan krajem aprila.

Predstavnik Ministarstva za zaštitu životne sredine Miroslav Tadić predstavio je ovom prilikom „Akcioni plan za obrazovanje za zaštitu životne sredine u funkciji održivog razvoja”.

Povodom Svetskog dana zaštite šuma, CeGraD će u petak, 21. marta raspisati Konkurs na temu izletnička šuma Zabran.