Završen "Mladi su zakon" projekat "Upoznaj svoj grad"

IMG 92a52ac0fa648677605904b15f3f3ecd VMladi iz društveno osetljivih grupa često nisu u mogućnosti da kvalitetno provode svoje slobodno vreme, upoznaju svoj grad i druže se sa vršnjacima. Nedostaju im sadržaji iz oblasti kulture i obrazovanja. Vodeći se ovom činjenicom, članovi Učeničkog parlamenta Ugostiteljsko-turističke škole su osmislili i sproveli projekat pod nazivom "Upoznaj svoj grad". Ovim projektom je tim učenika obrazovnog profila turistički i kulinarski tehničar, u saradnji sa nastavnicima stručnih predmeta i školskim psihologom, pripremio i realizovao osam turističkih vođenja sa posluženjem i osveženjem za učesnike projekta.

U okviru projekta postojale su tri pešačke ture ''Ulicama starog Beograda'',''Beogradski miks'' i ''Dečija tura'', koje su osmišljene tako da zadovolje kulturne i obrazovne potrebe svih uzrasta dece. Svaka tura je sadržala obilazak znamenitosti, kulturnih spomenika i istorijskog nasleđa, najpoznatijih ulica, trgova i verskih objekata Beograda, muzeja - muzej Nikole Tesle, muzej Narodnog pozorišta, muzej Narodne banke Srbije, dok je ''Dečija tura'' uključila i posetu Zoološkom vrtu.

IMG 0be5bec33186ccd542a328202e17f5b9 V

Projekat je osmišljen sa ciljem da se podstaknu humanost i empatija kod vršnjaka, kao i da se obezbede uslovi za praksu i usavršavanje učenika obrazovnog profila turistički tehničar. Učesnici navedenih tura su bili učenici Ugostiteljsko-turističke škole, OŠ ''Branko Pešić'' iz Zemuna i deca korisnici Svratišta za decu i mlade.

Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva omladine i sporta, kroz program “Mladi su zakon”, i preko resurs centra Centar za građansko delovanje.